فرمت فایل زیرنویس

فرمت فایل زیرنویس چیست: آشنایی با انواع فرمت‌ها

در این نوشته انواع مختلف فرمت فایل زیرنویس را که در ترجمه زیرنویس استفاده می‌شود باهم مرور خواهیم کرد. از مهم‌ترین انوع زیرنویس نوع hardsub و softsub است که در ادامه آنها را توضیح خواهیم داد.

چرا کاربرد و ترجمه زیرنویس مهم است؟

زیرنویس متداول‌ترین روش برای ترجمه ویدیو به یک زبان دیگر است و بیننده کمک می‌کند تا آنچه را که در ویدیو گفته می‌شود بفهمد. کاربردهای زیرنویس عبارت است از:

  • کمک زیادی به ناشنوایان یا کم‌شنوایان می‌کند.
  • به آنهایی که تسلط کافی به انگلیسی ندارند کمک می‌کند تا از دیدن فیلم و ویدیو لذت ببرند.
  • برای افرادی که در حال یادگیری زبان انگلیسی هستند نیز مفید است.
  • می‌تواند موجب افزایش سرعت خواندن شود.

انواع فرمت فایل زیرنویس

به طور کلی، زیرنویس به دو دسته کلی تقسیم‌بندی می‌شود:

زیرنویس چسبیده یا (هاردساب)

این نوع زیرنویس به صورت دائمی بر روی فیلم حک شده و نمی‌توان آن را جدا کرد. این نوع زیرنویس، زیرنویس چسبیده هم نامیده می‌شود. مانند ویدیوهایی که در اینستاگرام می‌بینیم. مزیت این نوع زیرنویس آن است که در هر محیطی (ویندوز، اندروید، وب) به راحتی قابل مشاهده بوده و نیاز به برنامه یا تنظیمات خاصی ندارد. اما امکان استخراج یا تغییر متن، فونت و رنگ زیرنویس وجود ندارد.

زیرنویس غیرچسبیده (سافت‌ساب)

این زیرنویس با نام closed caption یا cc هم شناخته می شود. متن زیرنویس در فایل جداگانه‌ای ذخیره شده، همراه با فایل ویدیویی اصلی به طور جداگانه ارائه می‌شود. می‌توانیم این زیرنویس را روشن یا خاموش کنیم. مزیت این نوع زیرنویس آن است که در فرمت‌های مختلف وجود دارد، می‌توان فونت، رنگ و اندازه آن را تغییر داد. از دیگر مزیت‌های مهم این نوع زیرنویس، سهولت بیشتر در ترجمه و ایجاد فایل زیرنویس فارسی است. چراکه متن زیرنویس از قبل با گفتار هماهنگ شده و به سرعت می‌توان آن را به فارسی ترجمه و در فایل زیرنویس جدید قرار داد.

ترجمه زیرنویس

  • مترجم انسانی (نه روبات)
  • همزمان با گفتار
  • ترجمه حرفه‌ای اصطلاحات

ترجمه زیرنویس تخصصی دقیقه‌ای فقط ۱۵،۰۰۰ تومان

انواع متداول فرمت فایل زیرنویس

Sub Rip: زیرنویس با فرمت srt ساده‌ترین و متداول‌ترین فرمت در میان انواع فرمت فایل زیرنویس است. در محیط‌ها و برنامه‌های مختلف می‌توان از آن استفاده کرد. در این فرمت به راحتی می‌توان زیرنویس را به متن تبدیل کرد. همچنین در ویندوز، اندروید، و تلویزیون به سرعت شناسایی می‌شود. بیشتر بخوانید: نحوه استفاده از زیرنویس با فرمت srt

SubStation Alpha: دارای پسوند ssa بوده و به همین نام نیز معروف است. در این فرمت می‌توان فونت، اندازه و رنگ زیرنویس را تغییر داده یا به اصطلاح آن را استایل دهی کرد.

Sub Viewer: از پسوند .sub برای زمان‌بندی و برچسب‌گذاری زیرنویس استفاده می‌کند.

WebVTT: شبیه به فرمت srt است با این تفاوت که می‌توان فرمت، استایل و موقعیت زیرنویس را در آن تغییر داد. فرمت استاندارد در Youtube و Vimeo است.

البته فرمت‌های مختلف دیگری هم برای زیرنویس وجود دارد که در موارد اختصاصی به کار برده می‌شوند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا